måndag 31 juli 2023

Månadsspar

Sparande, min målsättningar är att få igång ett kontinuerligt månadssparande som jag månadsvis investerar på börsen. För att tajma marknaden är något jag har försökt mig på i ett flertalet gånger och har oftast slutat på ett negativt sätt. Många gånger har riskviljan ökat successivt för att sedan bli alldeles för hög.

Nu har jag kommit till en punkt i livet där jag vill bygga långsiktigt och inte jaga klipp och snabba pengar, utan bygga långsiktigt, investera över tid med månadsspar.

Mitt mål är att i snitt spara minst 3000:-/ månad, och ja jag vet att det låter lite, Men för stunden med höga räntor, inflation m.m är det nog tyvärr ett rimligt mål för mig. Med villa, stuga, bilar och fyra barn är det svårt att sätta av mer pengar för stunden. Men det är bättre än ingenting resonerar jag samt att det ska vara hållbart över tid.

Juni var startskottet för mitt månadsspar för att få igång rullningen på Snöbollen.

Hur gick då månadssparandet i Juli månad,  24 857:-! Oj ja det blev en bra bit över de 3000:-/ månad jag tänkt mig, men ibland går det bättre än man tänkt sig:)


2 kommentarer:

  1. Jag började blogga lite av samma anledning som du. För att hålla motivationen uppe och inte "somna in" i investerandet. Regelbundna investeringar har varit nyckeln för mig, skippa bruset och alla som hela tiden letar efter den för stunden bästa metoden.

    Det passar min personlighet bäst helt enkelt.

    SvaraRadera
  2. Riskbankens agerande gör det definitivt inte lättare för någon. Bra jobbat att putta in nästan 25 tkr istället för förväntade 3 tkr!

    SvaraRadera

Uppdatering Maj månad

  Dags för en uppdatering för Maj Månad Äntligen har vi haft några veckor med rejäl värme häruppe i Norra delen av vårt land. Efter en lång ...